HANYA DENGAN 3 ‘PRODUK MAGIC’ ANDA AKAN TAMPIL YAKIN DI RUMAH TERBUKA HARI RAYA

HANYA DENGAN 3 ‘PRODUK MAGIC’ ANDA AKAN TAMPIL YAKIN DI RUMAH TERBUKA HARI RAYA

Tampil cantik dan menawan begitu sinonim dengan suasana hari raya selain dapat menjamu hidangan enak yang hanya ditemui setahun sekali. Hari raya sepatutnya hari untuk bergembira dan bergaya dengan busana baru. Namun, ada beberapa perkara yang boleh ‘spoil mood’ untuk menjamu selera dan mencacatkan imej busana baru.

Bukan mudah untuk tampil cantik dan berkeyakinan dalam suasana panas dan berpeluh. Keadaan yang tidak selesa boleh membantutkan selera lantas menimbulkan rasa tidak senang duduk. Oleh itu, gandakan kemeriahan hari raya dengan persiapan dari segi fizikal dan mental agar tiada apa yang boleh menghalang anda dari menikmati Spicy Rendang Opah bersama Lemang Legend Atuk!

Bagi kaum wanita, kelihatan cantik is a must! Tapi macam mana nak cantik kalau make up mudah crack akibat panas dan berpeluh? Macam mana nak maintain bibir merah gebu kalau lipstick bercapuk, mudah tanggal dan bibir menjadi lebih kering? Macam mana nak tampil yakin jika berpeluh akan menyebabkan bau badan?

Jangan risau, The Beauty Hacks ada ‘life hacks’ khas untuk anda.

Sebelum mengaplikasi foundation pada muka, penting untuk memastikan skincare dan make up based yang kukuh dan tidak mengganggu hasil akhir kreativiti anda. Make up tahan lama adalah bonus, namun make up yang maintain tidak cakey dan smooth memainkan peranan yang sangat signifikan di hari raya.

Tips yang pertama, untuk mendapat make up based yang smooth supaya make up tidak cakey rahsianya adalah

FACE SERUM BY THE BEAUTY HACKS

Diformulasikan dengan gabungan ekstrak daun dan akar tumbuhan yang kaya dengan nutrisi yang diperlukan oleh kulit muka, tekstur yang ringan dan mudah meresap menjadikan setiap aplikasi meninggalkan efek halus dan gebu. Produk ini adalah sangat berkesan untuk ‘prep’ kulit muka sebelum mengaplikasi foundation.

  • Iris Florentina Root Extract sebagai anti penuaan dan meningkatkan fungsi hidrasi
  • Aloe Vera Leaf Extract mempunyai kandungan anti-inflammatory yang tinggi bagi mengurangkan radang pada muka serta mengekalkan kelembapan pada kulit.
  • Coenochloris Signiensis Extract membantu untuk mencerahkan dan melicinkan permukaan kulit muka
  • Cucumber Extract berfungsi untuk mengurangkan kadar kandungan air yang tersejat dan meningkatkan kelembapan kulit
  • Lepidium Sativum Sprout Extract sebagai anti-inflammaroty dan mencerahkan kulit
  • Arbutin dan Glutathione sebagai brightening agent.

Macam mana face serum boleh menjadikan make up tidak nampak cakey walaupun dalam keadaan panas dan berpeluh? Bahan pentingnya ialah Cucumber Extract yang bertindak sebagai ‘skin-smoothing’ meninggalkan kesan akhir yang licin dan smooth pada setiap aplikasi. Jadi Face Serum by The Beauty Hacks sangat membantu para penggemar make up untuk tampil cantik dan berkeyakinan, cuaca panas bukan lagi halangan.

Tips yang kedua, penyelesaian kepada lipmatte yang merekah dan ‘chappy’ ialah

LIPSCRUB BY THE BEAUTY HACKS

3 bahan utama dalam penghasilan Lipscrub ini menjadi kunci utama kepada rawatan bibir yang ringkas dan cepat.

  • Petroleum jelly membantu untuk menghilangkan kotoran dan lingkaran gelap pada bibir dan mengekalkan kelembapan pada masa yang sama
  • Beeswax merupakan bahan penting untuk melembapkan dan merawat permukaan bibir yang kering dan kasar.
  • Shea Butter mengandungi vitamin A dan E yang berfungsi untuk melegakan dan melembapkan bibir kering supaya bibir kelihatan merah secara semulajadi.

Rumus ini juga menjadikan Lipscrub ini begitu istimewa? Kenapa istimewa, teruskan membaca.

Macam mana nak guna lipmatte tanpa mengeringkan bibir? Jawapannya adalah ‘prep’ bibir anda.

  1. Mulakan dengan scrub bibir sebelum tidur menggunakan Lipscrub untuk buang kulit kering. Jangan risau, tekstur Lipscrub yang nipis menjadikan kotoran dan kulit kering pada bibir boleh dibuang tanpa melukakan bibir.
  2. Apabila sudah bersih, gunakan Lipscrub tadi, oleskan pada bibir untuk dijadikan lipbalm.

Haa inilah keistimewaan Lipsrub by The Beauty Hacks, 2 in 1. Anda boleh jadikan scrub dan balm pada satu masa. Tak perlu bawa banyak barang untuk pulang ke kampung. Anda akan tidur bersama lipbalm untuk ‘prep’ bibir anda sebelum cantik di hari raya. Jadi, apabila anda mengaplikasi lipmatte keesokan harinya untuk ke rumah terbuka atau melawat sanak-saudara, lipmatte anda akan kekal gebu dan tidak membuatkan bibir kelihatan kering dan ‘chappy’.

Satu lagi tips untuk bibir, penggunaan Lipscrub akan mengurangkan bibir gelap kesan daripada pemakaian lipstick atau lipmatte. Scrub akan mengembalikan warna pink asal semulajadi bibir Jadi, rajin rajin lah scrub bibir tau!

Tips yang ketiga, rahsia utama untuk kekal segar sepanjang hari ialah

BODY SCRUB BY THE BEAUTY HACKS

Apa yang istimewa tentang body scrub ini? Di datangkan dengan 4 bau aromaterapi yang berbeza, anda boleh pilih bau mana yang memikat hati.

Jadi body scrub ni hanya sekadar bau tanpa fungsi lain? Tentulah tidak! Selain bahan yang digunakan menghasilkan bau yang berbeza, rumus yang berbeza di setiap jenis body scrub juga membantu untuk menyelesaikan masalah badan anda.

  • Body Scrub Rice menjadikan kulit lebih anjal dan mencerahkan kawasan gelap
  • Body Scrub Turmeric mengandungi anti-inflammatory yang mengawal pertubuhan jerawat pada badan dan pudarkan parut.
  • Body Scrub Tamarind membantu mengurangkan ‘stretch mark’ dan menghalang bau badan serta mengembalikan seri kulit yang kusan akibat sun damage.
  • Body Scrub Charcoal mengandungi anti-septic properties yang membantu mengawal bakteria serta mengawal bau badan.

Bau yang tahan lama jugak menjadikan Body Scrub ini sering menjadi pilihan terutama bagi yang cepat berpeluh dan mempunyai masalah bau badan. Formulasi dari bahan bahan semulajadi ini membantu mengekalkan kesegaran tanpa membuatkan anda berasa kekok untuk bergaul.

Sekarang anda dah tahu semua rahsianya bukan? Jadi tiada alasan lagi untuk bermurung di hari raya. Inilah masanya untuk bermesra bersama keluarga tersayang tanpa rasa rendah diri atau kurang selesa disebabkan perkara-perkara remeh yang hanya boleh diselesaikan dengan 3 produk magic. Jangan risau, The Beauty Hacks kan ada! Jom dapatkan produk magic ini dengan harga yang sangat mampu milik. Apa tunggu lagi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.