SOLUSI TERBAIK UNTUK KULIT KERING & BERJERAGAT!

SOLUSI TERBAIK UNTUK KULIT KERING & BERJERAGAT!

Jeragat is something yang sangat common sekarang. Jaman now muda-muda lagi dah ada jeragat kan?

Why? Salah satu sebab is korang tak prevent betul-betul sebelum dia keluar. Dah keluar baru nak cari jalan nak pudarkan right?

Actually jeragat ni bukan macam jerawat tau. Senang naik senang kecut. No its not. Jeragat ni ambil masa nak keluar but once dah keluar ambil masa yang lama juga untuk rawat. So before jeragat ni keluar make sure protect ur skin okay? Pakai sunscreen yang secukupnya. Jangan bagi kulit kena direct dengan matahari!

Alright apa kita nak buat bila dia keluar? First of all make sure to complete your basic skincare first – cleanser, toner, moisturiser. This is important!

Okay then baru boleh upgrade to next step. Kami suggest untuk korang guna exfoliate dan juga treatment cream dari The Beauty Hacks!

For the exfoliate, korang boleh guna  Face Scrub Gold

 Membuang sel kulit mati dan kulit kusam
 Gold membantu meningkatkan elastisity kulit, mengurangkan kedutan

Pakai 3 kali seminggu

Semakin bertambahnya usia, kemampuan kulit untuk mengangkat sel kulit mati menjadi menurun. That’s why, sel-sel kulit yang lama boleh berubah menjadi kerutan dan flek hitam. This scrub sesuai untuk kulit kering. Tidak menyakitkan bila scrub pada kulit kering. Sangat lembut. Tidak kesat dan sangat moist.

For the treatment cream  Face Cream Aloevera

 Mengandungi minyak – moisturize skin for whole day
 Boleh mencerahkan kulit dan juga pudarkan jeragat sebab mengandungi brightening ingredient such as arbutin and kojic acid.

Bagus untuk jeragat, pigmentasi, sunburn, parut gelap, kulit kusam sebab Face Cream Aloe Vera mengandungi brightening ingredient yang boleh mencerahkan dan memudarkan apa saja parut dan bintik hitam.

Main pointnya adalah boleh mencerahkan dan melembapkan kulit. Sekaligus bagus untuk jerawat, parut jerawat, pigmentasi, jeragat dan kulit kusam serta sunburn.

Pakai pada waktu siang dan malam

Next PostRead more articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.